Projekt Bronies Complete :) - Night Shade - 19-11-2015
Cóż, kinro chciał MLT2 sobie przypomnieć, a wiec cóż : d Mam nadzieję, że Verard mnie nie zabije : d Z resztą, nie tylko tu to wrzuciłem : )
Witam, kiedyś byłem jakby tu rzec, skrybą tego projektu(oficjalnym był MCKey)... Także prereaderem i korektorem. Pomagałem w większości prac, a nawet współtworzyłem plan fabularny PB-Alternativ. Większość z tych prac jednak nie jest moja. Ja je tylko zebrałem w kupę... Moją pracą jest "Lokaj Królowej Nocy" z "Alternativu".
Kto chce to poczytać, to może...
Chcecie się dowiedzieć, jak wygląda najbardziej kontrowersyjny projekt, który ma tyle samo wrogów. Co zwolenników( w tym mnie )?? PROSZĘ BARDZO!!
Projekt Bronies Complete Collection [Paczka zawiera wszystkie wymienione światy i Prace. Oraz wiele, wiele więcej : )]
Co zawiera ta kolekcja, zapytacie? Ano po kolei I wybaczcie, że nie opisze wszystkiego dokładnie. Bo po pierwsze, tego jest OGROM! A po drugie, części opisów, po prostu nie mam
UWAGA
FF jest nastawiony na dużą brutalność, niecodzienne motywy oraz zmiany, duże zmiany w Equestrii. Niektórych mogą razić rzeczy, które się tu mogą zdarzyć, dlatego ostrzegam i radzę dwa razy się zastanowić czy chcecie czytać, czy nie.
Mroczne wieki - czyli mroczna przyszłość Equestrii, która została zbrukana, skorumpowana i spaczona przez grzech. Mało kto wierzy teraz w Celestię czy Lunę. Dla kucyków liczy się jedynie przeżycie, gdyż na każdym kroku, można stracić głowę. Niebezpieczeństwa jakie napadły dawniej spokojną krainę harmonii są przeróżne. Historia opowiada o losach jednorożca, który znał jedynie mury twierdzy, gdzie szkolił się na czarownika, by móc wyruszyć na główny ląd i odnaleźć swoje przeznaczenie. Czy je odnajdzie? Kto wie... będzie musiał podejmować decyzje, które wpłyną nie tylko na jego los, lecz na los tych, których spotka...
Narracja jest pierwszoosobowa w stylu znanego nam wszystkim Fallouta o ile nie tak rozlazła i pełna szczegółów, gdyż autorzy(kkat, Somber i reszta), którzy wyrabiali sobie styl według całej gry pod tym samym tytułem. Chciałem stworzyć własną wizję, bez żadnych crossoverów z wyjaśnieniami, dlaczego świat jest taki a nie inny. Jak się spodoba, to mogę to pisać, jak nie, to... cóż, uznam brak wizji twórczej oraz to, że już się wypaliłem jako pisarz.
Na całą historię składa się Główny Wątek, czyli When the Darkness Falls. Jeszcze Spin offy, który będą ukazywać świat i sceny z życia mieszkańców Mrocznej Equestrii jak i nieco historii, której główny wątek w sobie nie uchwyci w tak dokładnym obrazie. Spodziewać się można także rozszerzenia technologicznego do punktu jak pojazdy(Motocykle, ciężkie machiny, czołgi, działa artyleryjskie, broń palna z nazwami typowo ziemskimi.) Ciężki język czyli przekleństwa są codziennością, jak i rzadko spotykana brutalność i nienawiść.
Tak więc, mogę was jedynie zaprosić do świata Mrocznych Wieków, gdzie życie stoi na skali i przeważa je jedynie śmierć...
Na świat składają się następujące opowiadania i spinoffy.
-When the Darkness Falls[Gore][Adventure][Violence][Grimdark]
-Fallen Angel[Gore][Adventure][Violence][Grimdark]
-Decus Aureos M.a.b - SpinnOff
-Phantasmagoria by Verard - SpinnOff
-Saltus Furor M.a.b - SpinnOff
-Sanguis Vindictia M.a.b - SpinnOff
ENJOY THE HORROR
Mamy tutaj do czynienia z zupełnie innym światem Equestrii, gdzie występuje o wiele więcej ras niż znanych w serialu jak pingwiny(poznacie je dość szybko), Śnieżne Niedźwiedzie, gryfy oraz inna hierarchia władzy gdzie nie rządzą Księżniczki, lecz Imperatorowie w pewnym Imperium. Moja historia to historia o dwóch stronach: Z jednej mamy księcia Draconequusów - Charona, który woli przebywać w Equestrii, gdyż jest dość wesołym i frywolnym draconem. Oraz dogłębna historia bohatera negatywnego - Dark Nightmare'a, który swoimi metodami stara się jak najlepiej chronić swoich bliskich, jak i niewinnych.
Biorąc pod uwagę moje zachwycenie fandomem jak i MLP:FiM nie zrezygnowałem z wielu motywów czy postaci, które tam występują w zupełnie innych rolach niż wam są znane. To brutalny świat, pełen wojen, intryg i problemów jakie stwarza tajemnicza siła. Nic tu nie jest prawdą i powoli bohaterowie dochodzą do punktu: Czy trzymają się tej właściwej strony Snu...
Na ten świat składają się opowiadania następujących bohaterów:
-Vae Victis - Dwie Strony Snu[Fantasy][Crossover][Grimdark][Gore][Comedy][Clop]
-Oddział U.R.S.A [Fantasy][Violence][Comedy][suggestive][Dark][Crossover][Adventure]
-Heart of Steel - Stalowe Serce [Fantasy][Crossover][Grimdark][Gore][Comedy]
-High Voltage - Furia Błyskawic [Adventure][Violence][Grimdark][Mature][Crossover]
Na początek troche informacji bazowych ;3
Informacja o PB
PROJECT BRONIES
Jest to pierwotny projekt założony przez mistrza Verarda 8 Sierpnia 2012 roku, który wcześniej posiadał jedynie dwóch człownków. Historia tego projektu zaczyna się od fica - My Little Twinkie autorstwa mistrza Verarda i jest otwartym uniwersum dla wszystkich pisarzy, którzy chcą opisać swoją przygodę w Equestrii i jak tam się dostali.
Wątek Główny:
-Verard Nightmare (My Little Twinkie)
-M.a.b (My Little Friendship)
-Ares Prime (My Little Luna)
-Pillster (Call of Octavia)
-Wolfgang Bladewing - jego praca jedynie w języku niemieckim
A tutaj nasza wersja czyli Alternative - Opowieści bronies, którzy nie mieszają sie z wątkiem głównym. Dla nich wątek główny jest jedynie wskazówką do pisania własnej historii co właśnie robimy;3
Alternative:
-StarBright[Rising Star]
-harryozborn[Black Tower]
-Artiko/Night Shade[The Night Queen Buttler]
-lagidzinski[My Little Troubles]
-Bakteria i jego kolega;3[O dwóch takich]
Co by tu dać do opisu Projektu.... trafiasz do Equestrii troche innej niż ją znasz i rozpoczynasz swoją przygodę...a co będę wam truł... Czytajcie
Na ten świat składają się prace:
-My Little Adventure, My Little Sugarcube[Ares]
-My Little Cataclysm[Mab]
-My Little Designer[Pillster]
-My Little Lovers[Verard]
Jest to historia piątki młodych gwardzistów, świeżo po szkoleniach, którzy mają swoje problemy życiowe oraz marzenia do spełnienia. Zaś sama Czarna Gwardia do której mają należeć jest rygorystyczna i bardzo niebezpieczna.
Na ten świat składają się prace:
-Pony from the Forgetten Tribe[Ares]
-An Order in Chaos[Hilianus/Calm Gale]
-What do you mean this doesn't look safe[Mab]
-Children of the Night[Pillster]
-Akt I Ogier o Wielkiej Duszy, Akt II Nowe Życie[Ver]
Na ten świat[Akcja rozpoczyna się 15 lat po zakończeniu MLT2] składają się prace:
-My Little Luna Akt3[Ares]
-My Little Friendship 2 Akt I[Mab]
-Call of Octavia 2[Pillster]
-Tales of New Equestria[Ver]
RE: Projekt Bronies Complete :) - Night Shade - 19-11-2015
Muszę doubla, bo inaczej nie wyśle w całości
Na ten świat składają się następujące Akty i prace:
[AKT I - Świat Według Verarda]
-My Little Luna Akt1[Ares]
-My Little Friendship AKT I[Mab]
-My Little Twinkie II Akt I[Ver]
[Akt II - Tajemnica Srebrnego Królestwa]
-My Little Luna Akt2[Ares]
-My Little Friendship AKT II[Mab]
-Call of Octavia[Pillster]
-My Little Twinkie II Akt II[Ver]
-When the Darkness Falls - Story of Jack[Ver]
Na ten świat składają się następujące prace:
-My Little Twinkie[Ver]
-My Little Twinkie[Alberich89]
Legendy Dwóch Światów
Czym jest ten nowy projekt? Otóż dawno temu, jeszcze gdy MLP nie istniało jako G4 i miałem fioła na punkcie powieści fantasy, miałem opowieść w wykreowanym przez siebie świecie zwanym Syntharią. Ot żyły tu sobie rasy jak ludzie, elfy, krasnoludy, orkowie, smoki, mroczne elfy i tak dalej i tak dalej. Byli bohaterowie, były przygody i wszystko było bardzo dopięte i przemyślane wiele razy, by nie zrobić jakichś głupot. Teraz ten świat powraca w innym świetle. Nie jest to żaden "Another World of Equestria", więc nie spodziewajcie się innowacyjnych widoków na Equestrię. Raczej nasz ukochany świat kucyków staje się przyczyną problemów obecnej Syntharii... ale to już niżej.
W roku 4E5981(czwartej ery świata) na horyzoncie pojawił się tajemniczy, potężny słup magicznego światła, który kierował się ku niebu, łacząc z kolejnym, który nadlatywał z przestrzeni kosmicznej. Gdy dwie bliźniacze energie zderzyły się ze sobą, świat został odmieniony. Każdy mieszkaniec Syntharii stracił przytomność, lecz gdy się ubudzili, nie mogli się rozpoznać. Albowiem ich ciała zostały zmienione w kucyki, gryfy i przeróżnych innych przedstawicieli ras, które znajdowały się nad nimi. Gdy spojrzeli w niebo, tysiace kilometrów nad nimi, ujrzeli świat jakby do góry nogami. A tym światem była Equestria. Oba światy łączyły tajemnicze filary których centrum nazwano Pustką. Nikt nigdy tam nie dotarł a także żaden przedstawiciel zarówno Syntharii czy Equestrii nie wiedział jak to się stało i kto jest temu winien. Tak rozpoczęła się piąta era Syntharii.
WSTĘP
Świat się zmienił, rasy się zmieniły, lecz Syntharianie nie pozwoli sobie, by księżniczki Equestrii nimi rządziły. Dawni ludzie, elfy czy krasnoludy, trzymali się dalej swych tradycji, standardów oraz kreaowali swoje zwyczaje tak jak pragnęli, bez wtrącania się ich pierwozorów - Equestrian. Synthariańskie rasy były inne, odmienne i bardziej "ludzkie" niż Equestrianie. Doprowadzało to do wielu konfliktów moralnych, które na szczęście kończyły się tylko sprzeczkami między nimi. A jakie były różnice? Tego dowiecie się właśnie w pracach pisarzy stałej ekipy: Mnie, Maba, Aresa oraz Pillstera, którzy kreują swe postaci na typowe fantasy. W tej bajce znajdziecie typowe określenia jak: Mężczyczna-kobieta, gdy zwracamy się do innego Syntharianina czy klacz-ogier jak do Equestrianina.
Czy czerpię z jakichś innych opowiadań jakieś motywy? Raczej nie, to mój pomysł, który jest innowacją, może się wam nie spodobać, ale niektórzy zechcą ujrzeć jak to jest być Synthariańskim kucem, eldirem, gryfem i jak to jest z krasnoludami, orkami czy goblinami i w co się zamienili jako odzwierciedlenie ras Equestrii. Zapraszam do czytania... a jak się nie spodoba - to nie czytać dalej ;3
Szczerze podziękowania dla całej ekipy PB, która odważyła się ruszyć ze mną z tym projektem. Wszystkim pisarzom życzę weny twórczej i chęci do pisania, korektorom/pre readerom cierpliwości a samemu Dolarowi za pomoc w otagowaniu, wskazówkach co do treści oraz ogólnie, że jest porządnym facetem ;3 Tak więc, DO DZIEŁA!
PRACE
Omnium Arcanum PrincipiaBy Verard Nightmare
Historia kapitana Trzeciej Dywizji Zbrojnych Magów Imperium, który właśnie zakończył swoją przymusową, dwudziestoletnią służbę dla Imperatora i teraz pragnie zostać poszukiwaczem przygód. Nie spodziewa się jednak w jaką intrygę się wpakuje i jaką prawdę o świecie pozna na końcu swej wędrówki wraz ze swoimi towarzyszami, których spotka na swej drodze.
Forsaken DelusionBy M.a.b
Nieco mroczniejsza opowieść przedstawiciela rasy Drowów - Mrocznych elfów a tutaj czarnych eldirów(jeleni). Co czeka wygnańca podmroku? Zapewne przeznaczenie, ale czy tylko... tego nie wie nikt.
Bloody MoonBy Pillster
Opowieść zabójcy imieniem Lunarion de Moonrage, który zostaje zdradzony przez własny zakon z niewiadomych przyczyn. Czy były członek elitarnego bractwa będzie wstanie odnaleźć się na "wolności", gdzie jednak musi wciaż mieć się na baczności, gdyż asasyni wciąż nie zapomnieli, że za jego głowę wyznaczono grubą nagrodę? I tak, Pillster w końcu gra męską postać!
-Projekt Lost Dreams[Mab i Ver]
-Tale of Unlimited - Legenda Equestrii by verard.
Jest tego w #@$#! więcej, ale łapy by mi odpadły na klawie, gdybym chciał wsio wypisać. Nie bijcie! Ver i tak mnie raczej zatłucze...
RE: Projekt Bronies Complete :) - Kinro - 19-11-2015
Nienawidzę MLT
Po prostu nienawidzę
Nieważne czy Verarda, czy Albericha
Jedno mi daje uczucie pustki, drugie Weltschmerz...
;_;
RE: Projekt Bronies Complete :) - Kinro - 20-11-2015
Wyjaśnisz mi, proszę uprzejmie, o co chodzi w tym całym projekcie?
Chodzi mi o te wszystkie kłótnie np. o plagiat alberichowego fika
RE: Projekt Bronies Complete :) - Night Shade - 22-11-2015
Mech... najlepiej sam przeczytaj... Oryginalnie PB opierało się o MLT i uni tej historii... Ale z czasem zaczeło się rozrastać i teraz to już nie tylko harem i dupczenie klaczy. Powiem szczerze, ze to zeszło na dalszy plan. Nigdy nie słyszałeś o "My Little Twinkie"? Tio był początek tego projektu. Ver pisał go sam, potem z przyjacielem. Potem weszło jeszcze 3 innych pisarzy. każdy przezywa w nim swoja historie. Jednakże są połączeni jednym światem. Oczywiście mówię tu tylko o serii MLT, a nie np projekcie royal guards, który jest już innym światem.
Cytat z SB "Tak! Nigdy nie słyszałem o MLT! Bez powodu pytałem o sequel! Chodzi mi o ten spór o plagiat i, na Boga, użyj może postu, co? Taki lepszy się wydaje niż SB"
Ech, o poretha50 ci chodzi?! Toż to oczywiste! Gośc skopiował tyle motywów z prac projektowych, że to aż wstyd! W dodatku "jego praca". To takie gówno, że hejterzy PB doceniliby oryginalna pracę. TO WSZYSTKO co trzeba powiedzieć :d
RE: Projekt Bronies Complete :) - Eniek702 - 22-11-2015
Mech? Taki miękki i zielony?
RE: Projekt Bronies Complete :) - Night Shade - 23-11-2015
(22-11-2015, 21:59)Eniek702 napisał(a): Mech? Taki miękki i zielony?
Bardzo śmieszne :d
RE: Projekt Bronies Complete :) - Adexs - 23-06-2016
Em... Chciałem się dowiedzieć... Czy jest możliwość przeczytania MLT3? Ja tego nie potrafię znaleźć , a serio zależało mi na tym ;/
RE: Projekt Bronies Complete :) - Night Shade - 23-06-2016
(23-06-2016, 01:19)Adexs napisał(a): Em... Chciałem się dowiedzieć... Czy jest możliwość przeczytania MLT3? Ja tego nie potrafię znaleźć , a serio zależało mi na tym ;/
Niestety, byłem zmuszony usunąć z gdoks rar z PB Jest tam mlt3... Ale kończy mi się miejsce na mp3ki lektoratów... Reuploaduje to na inne konto i wrzucę, ale PO konwencie w Elblągu
RE: Projekt Bronies Complete :) - Night Shade - 29-06-2016
Link naprawiony, można już pobierać
|