27-05-2020, 13:20
Rain wyszczerzyła pysk w stronę Xandera, widząc jego zainteresowanie tematem.
- Wielki skurwysyn. Większy od nas ze trzy razy, szpony którymi kopie pod ziemią i przecina metal jak papier. Miałam szczęście, że akurat ten nie był wrogi - stwierdziła, po czym zerknęła na Blue, słysząc jej plany. Następnie najemniczka spojrzała po nieprzytomnym Sharpie, po nieruchomej Starweave... I westchnęła.
- Dobra, ja zostanę. Starweave dostałaby zawału gdyby zebra miała jej pilnować - stwierdziła krótko. - Zajmuję każde 5mm jakie znajdziecie.
- Wielki skurwysyn. Większy od nas ze trzy razy, szpony którymi kopie pod ziemią i przecina metal jak papier. Miałam szczęście, że akurat ten nie był wrogi - stwierdziła, po czym zerknęła na Blue, słysząc jej plany. Następnie najemniczka spojrzała po nieprzytomnym Sharpie, po nieruchomej Starweave... I westchnęła.
- Dobra, ja zostanę. Starweave dostałaby zawału gdyby zebra miała jej pilnować - stwierdziła krótko. - Zajmuję każde 5mm jakie znajdziecie.
Pięć warunków dobrego tłumaczenia:
Pierwszy: Znajomość języka i umiejętne jej wykorzystanie
Drugi: Możliwość poświęcenia się tłumaczeniu w czasie wolnym
Trzeci: Niewyobrażalny zapas chęci oraz samozaparcia
Czwarty: Znajomość uniwersum
Piąty: Odczuwanie przyjemności z tego, co się robi.
Każdy z tych warunków można porównać do części w mechanizmie zegarka: Brak jednej z nich powoduje zatrzymanie się całości.
Opad: Konioziemia - Projekt Horyzonty!
Pierwszy: Znajomość języka i umiejętne jej wykorzystanie
Drugi: Możliwość poświęcenia się tłumaczeniu w czasie wolnym
Trzeci: Niewyobrażalny zapas chęci oraz samozaparcia
Czwarty: Znajomość uniwersum
Piąty: Odczuwanie przyjemności z tego, co się robi.
Każdy z tych warunków można porównać do części w mechanizmie zegarka: Brak jednej z nich powoduje zatrzymanie się całości.
Opad: Konioziemia - Projekt Horyzonty!