27-05-2020, 21:32
Rainfall była lekko zaskoczona tym, że ogier chce zostać na dole, pozostawiając cały sejf do dyspozycji Blue. Nie do końca jej się to podobało, ale z drugiej strony... do tej pory ich nie oszukała ani nie zostawiła na pastwę losu, a przynajmniej nie byli tego świadomi. Rain ostatecznie wzruszyła kopytami i skinęła głową do Blue.
- Wygląda na to, że sejf jest twój - stwierdziła krótko do niebieskiej cyborg, po czym zwróciła wzrok w stronę Xandera. Wciąż nie była do końca pewna, co o tym wszystkim myśleć, ale... wydawał się być naprawdę w porządku, przez co tym bardziej nie rozumiała powodu paniki Starweave. Najemniczka miała wielką nadzieję, że wszelkie różnice i problemy między tą dwójką będzie dało się załagodzić nad ogniskiem z butelkami Wild Pegasusa.
Ostatnie pytanie przywiodło szeroki uśmiech na pysk Rain. Nawet pomimo zmęczenia humor trzymał się jej dość solidnie.
- O ile nie masz ochoty na dzikie seksy na oczach sparaliżowanej Star i nieprzytomnego Sharpa, mogę ci trochę więcej opowiedzieć o tym piekielnym ogarze, którego spotkałam. Ewentualnie możemy zbijać bąki i czekać, aż wróci Blue żeby nam powiedzieć, że wreszcie możemy stąd wypierdalać.
- Wygląda na to, że sejf jest twój - stwierdziła krótko do niebieskiej cyborg, po czym zwróciła wzrok w stronę Xandera. Wciąż nie była do końca pewna, co o tym wszystkim myśleć, ale... wydawał się być naprawdę w porządku, przez co tym bardziej nie rozumiała powodu paniki Starweave. Najemniczka miała wielką nadzieję, że wszelkie różnice i problemy między tą dwójką będzie dało się załagodzić nad ogniskiem z butelkami Wild Pegasusa.
Ostatnie pytanie przywiodło szeroki uśmiech na pysk Rain. Nawet pomimo zmęczenia humor trzymał się jej dość solidnie.
- O ile nie masz ochoty na dzikie seksy na oczach sparaliżowanej Star i nieprzytomnego Sharpa, mogę ci trochę więcej opowiedzieć o tym piekielnym ogarze, którego spotkałam. Ewentualnie możemy zbijać bąki i czekać, aż wróci Blue żeby nam powiedzieć, że wreszcie możemy stąd wypierdalać.
Pięć warunków dobrego tłumaczenia:
Pierwszy: Znajomość języka i umiejętne jej wykorzystanie
Drugi: Możliwość poświęcenia się tłumaczeniu w czasie wolnym
Trzeci: Niewyobrażalny zapas chęci oraz samozaparcia
Czwarty: Znajomość uniwersum
Piąty: Odczuwanie przyjemności z tego, co się robi.
Każdy z tych warunków można porównać do części w mechanizmie zegarka: Brak jednej z nich powoduje zatrzymanie się całości.
Opad: Konioziemia - Projekt Horyzonty!
Pierwszy: Znajomość języka i umiejętne jej wykorzystanie
Drugi: Możliwość poświęcenia się tłumaczeniu w czasie wolnym
Trzeci: Niewyobrażalny zapas chęci oraz samozaparcia
Czwarty: Znajomość uniwersum
Piąty: Odczuwanie przyjemności z tego, co się robi.
Każdy z tych warunków można porównać do części w mechanizmie zegarka: Brak jednej z nich powoduje zatrzymanie się całości.
Opad: Konioziemia - Projekt Horyzonty!