01-06-2020, 19:41
Rain wzruszyła tylko ramionami. Może i Xander miał rację... pewnie miał więcej doświadczenia z rozwścieczonym tłumem niż ona. Na wieść o senności zebry najemniczka popatrzyła na swojego towarzysza do rozmowy.
- Eh, mi też. Ale Blue ma rację, lepiej mieć się na baczności. Jak coś wyjdzie i nie zdążymy się obudzić to nawet nie zauważymy jak nam wpakują kulę w łeb - odparła, po czym westchnęła. - To nie zmienia faktu, że długo tak nie pociągniemy. Jeżeli będzie trzeba, zrobimy zmiany, ale mam nadzieję że do tego nie dojdzie.
Po tych słowach klacz ponownie oparła łeb o ścianę.
- Chcesz coś jeszcze wiedzieć?
- Eh, mi też. Ale Blue ma rację, lepiej mieć się na baczności. Jak coś wyjdzie i nie zdążymy się obudzić to nawet nie zauważymy jak nam wpakują kulę w łeb - odparła, po czym westchnęła. - To nie zmienia faktu, że długo tak nie pociągniemy. Jeżeli będzie trzeba, zrobimy zmiany, ale mam nadzieję że do tego nie dojdzie.
Po tych słowach klacz ponownie oparła łeb o ścianę.
- Chcesz coś jeszcze wiedzieć?
Pięć warunków dobrego tłumaczenia:
Pierwszy: Znajomość języka i umiejętne jej wykorzystanie
Drugi: Możliwość poświęcenia się tłumaczeniu w czasie wolnym
Trzeci: Niewyobrażalny zapas chęci oraz samozaparcia
Czwarty: Znajomość uniwersum
Piąty: Odczuwanie przyjemności z tego, co się robi.
Każdy z tych warunków można porównać do części w mechanizmie zegarka: Brak jednej z nich powoduje zatrzymanie się całości.
Opad: Konioziemia - Projekt Horyzonty!
Pierwszy: Znajomość języka i umiejętne jej wykorzystanie
Drugi: Możliwość poświęcenia się tłumaczeniu w czasie wolnym
Trzeci: Niewyobrażalny zapas chęci oraz samozaparcia
Czwarty: Znajomość uniwersum
Piąty: Odczuwanie przyjemności z tego, co się robi.
Każdy z tych warunków można porównać do części w mechanizmie zegarka: Brak jednej z nich powoduje zatrzymanie się całości.
Opad: Konioziemia - Projekt Horyzonty!