29-06-2013, 10:01
Pięknie, kurwa. Pięknie. Klacz nie była przynajmniej na tyle głupia, żeby teraz się rzucić do ucieczki. Nawet najszybszy biegacz na pustkowiach nie jest w stanie prześcignąć kuli. Słyszała, jak nienaturalny, straszliwie chrapliwy wypowiada tych parę słów; na dźwięk jego głosu sierść nieco jej się zjeżyła. Niestety nie była w stanie odgadnąć zamiarów ghula. Nie wiedziała, czy chce ją ograbić, czy zabić dla przyjemności, czy działa w samoobronie. Nie była pewna, czy dzikie ghule potrafią się normalnie porozumiewać.
Rain powoli obróciła głowę, zauważając zdegradowane mocno ciało. W wielu miejscach brakowało kawałów mięsa. Smrodu też nie brakowało.
- Nie mam złych zamiarów, nie chcę też, by komukolwiek coś się stało. - zapewniła, powoli się obracając. - Przestań, proszę ja ciebie, celować we mnie tym pistoletem. - dodała, starając się całkiem odwrócić w jego stronę i ukazać, że nie stanowi zbyt dużego zagrożenia. Ale będą jajca, jak się okaże, że koleś się zechce zabawić... kurwa, o czym ja myślę? Jakiś ghul, być może na wpół zdziczały właśnie celuje we mnie pistoletem, a ja myślę o... Ehh...
Rain powoli obróciła głowę, zauważając zdegradowane mocno ciało. W wielu miejscach brakowało kawałów mięsa. Smrodu też nie brakowało.
- Nie mam złych zamiarów, nie chcę też, by komukolwiek coś się stało. - zapewniła, powoli się obracając. - Przestań, proszę ja ciebie, celować we mnie tym pistoletem. - dodała, starając się całkiem odwrócić w jego stronę i ukazać, że nie stanowi zbyt dużego zagrożenia. Ale będą jajca, jak się okaże, że koleś się zechce zabawić... kurwa, o czym ja myślę? Jakiś ghul, być może na wpół zdziczały właśnie celuje we mnie pistoletem, a ja myślę o... Ehh...
Pięć warunków dobrego tłumaczenia:
Pierwszy: Znajomość języka i umiejętne jej wykorzystanie
Drugi: Możliwość poświęcenia się tłumaczeniu w czasie wolnym
Trzeci: Niewyobrażalny zapas chęci oraz samozaparcia
Czwarty: Znajomość uniwersum
Piąty: Odczuwanie przyjemności z tego, co się robi.
Każdy z tych warunków można porównać do części w mechanizmie zegarka: Brak jednej z nich powoduje zatrzymanie się całości.
Opad: Konioziemia - Projekt Horyzonty!
Pierwszy: Znajomość języka i umiejętne jej wykorzystanie
Drugi: Możliwość poświęcenia się tłumaczeniu w czasie wolnym
Trzeci: Niewyobrażalny zapas chęci oraz samozaparcia
Czwarty: Znajomość uniwersum
Piąty: Odczuwanie przyjemności z tego, co się robi.
Każdy z tych warunków można porównać do części w mechanizmie zegarka: Brak jednej z nich powoduje zatrzymanie się całości.
Opad: Konioziemia - Projekt Horyzonty!