03-04-2014, 09:27
Wydaje mi się, że to będzie 3 śmierć BJ, 4 jeśli liczyć tą "na niby" z rozdziału 63.
Przy czym fizycznie jej ciało i dusza żyją, tylko są pozbawione świadomości... z tego co rozumiem, i mam pewne podejrzenie, że nawet Steel Rain by nie posunął się tak daleko, żeby jawnie sprzeciwić się Cognitum/Lunie/Nightmare Moon.
Zgaduję, że tylko rozwalił terminal/kamerę/zasilanie, cały superkomputer i dodatkowy sprzęt do niego podłączony mogłyby być zniszczone w eksplozji, ale on stoi na to zdecydowanie za blisko, żeby to było dla niego bezpieczne, a głupi nie jest.
Przynajmniej to moja teoria <_<
Z drugiej strony, czy to nie jest dziwne, że jak wspomnienia BJ są przeniesione do jej nowego ciała, to nie jest samo-świadoma dopóki nie przeniesiona jest tam jej dusza, a jak są przeniesione do komputera, mimo, że jej dusza nadal jest w ciele, to jest w pełni świadoma?
Ta czy inaczej, całe "Project Horizons" to wspomnienia BJ, więc jest to wielce nieprawdopodobne, że nagle zginie i/lub jej wspomnienia zostaną stracone. Nawet jeśli Steel Rain zabije jej sklonowane ciało, to znajdują się zaraz koło wielkiego magnesu przyciągającego dusze, a mamy jej pierwotne ciało (obecnie under new management) itp, więc w tej chwili nawet ciężko powiedzieć, jak zdefiniować śmierć dla niej.
Moje spostrzeżenia, o których nikt tu chyba jeszcze nie wspominał:
Projekty Chimera i Steelpony wyciekły do zebr - co, jak gdzie i kiedy? I skąd zebry miały Flux na tą całą armię?
Wszystkie miejsca, w których BJ mogłaby mieć jakiekolwiek operacje naprawy/modyfikacji/usunięcia cybernetyki zostały zniszczone, albo ich eksperci zabici (as far as we know)
Blanki nie mogą mieć dzieci... więc jedyna szansa na przetrwanie dzidzi BJ to pewnie Skotch Tape...
Swoją drogą, czy to by nie było ironiczne (w bardzo smutny sposób) gdyby BJ skończyła jako świadomość w komputerze?
Moim zdaniem Discord coś wykombinował i niedługo się dowiemy co to jest.
Tak czy inaczej, czekanie na nowy rozdział będzie bolesne :|
Przy czym fizycznie jej ciało i dusza żyją, tylko są pozbawione świadomości... z tego co rozumiem, i mam pewne podejrzenie, że nawet Steel Rain by nie posunął się tak daleko, żeby jawnie sprzeciwić się Cognitum/Lunie/Nightmare Moon.
Cytat:Then he faced me, guns pointed forward. They loaded with a loud thunk. “Hey, Blackjack. I don’t know if you can hear me, but... thanks for not killing me at the manor.” Then his cannons fired, and my world ended as I screamed into the absolute void around me.
Zgaduję, że tylko rozwalił terminal/kamerę/zasilanie, cały superkomputer i dodatkowy sprzęt do niego podłączony mogłyby być zniszczone w eksplozji, ale on stoi na to zdecydowanie za blisko, żeby to było dla niego bezpieczne, a głupi nie jest.
Przynajmniej to moja teoria <_<
Z drugiej strony, czy to nie jest dziwne, że jak wspomnienia BJ są przeniesione do jej nowego ciała, to nie jest samo-świadoma dopóki nie przeniesiona jest tam jej dusza, a jak są przeniesione do komputera, mimo, że jej dusza nadal jest w ciele, to jest w pełni świadoma?
Ta czy inaczej, całe "Project Horizons" to wspomnienia BJ, więc jest to wielce nieprawdopodobne, że nagle zginie i/lub jej wspomnienia zostaną stracone. Nawet jeśli Steel Rain zabije jej sklonowane ciało, to znajdują się zaraz koło wielkiego magnesu przyciągającego dusze, a mamy jej pierwotne ciało (obecnie under new management) itp, więc w tej chwili nawet ciężko powiedzieć, jak zdefiniować śmierć dla niej.
Cytat:-Horizons okazał się być czymś o wiele bardziej standardowym, niż przypuszczałem,Biorąc pod uwagę to, że mówimy o Goldiem, nie zdziwiłbym się, gdyby to wszystko nie było kolejnym przekrętem.
Cytat:-Postać Legata mnie porządnie zaskoczyła, przede wszystkim pod koniec(Tylko w kogo on się kurna zmienił?!),Mnie zaskoczył ten cały pokrętny plan, na razie to jest sbyt skomplikowane, żeby było wiarygodne.
Cytat:-Discord... wydaje mi się, że został dobrze ukazany. Tylko co się stało z Boo?Boo i Rampage, która po prostu sobie poszła w pełni świadoma tego, jak spier*** sprawę. sądzę, że jeszcze je zobaczymy =P
Cytat:-Steel Rain mnie, jak zawsze, wkurwia.Popełnił wielki błąd sprzeciwiając się Cognitum, co więcej, zrobił to we współpracy z Legatem, czy jak mu tam. sądzę, że ci dwaj mają nieco większe ambicje niż tylko służyć nowej księżniczce. <_<
Cytat:-Goldy przeszedł samego siebie.A mi się nadal wydaje, że będzie tego jeszcze więcej. Plus, nadal jest ta luksusowa stajnia przejęta przez OIA, o której wie na przykład Psalm, która tak zupełnie przypadkiem zawędrowała do stajni 99.
Cytat:-Dawn... zginęła? Żyje? Kto to wie.Dawn, Snips, Boo, Rampage... sporo jest kucyków, które wiedzą dużo i nagle nie wiadomo gdzie są.
Moje spostrzeżenia, o których nikt tu chyba jeszcze nie wspominał:
Projekty Chimera i Steelpony wyciekły do zebr - co, jak gdzie i kiedy? I skąd zebry miały Flux na tą całą armię?
Wszystkie miejsca, w których BJ mogłaby mieć jakiekolwiek operacje naprawy/modyfikacji/usunięcia cybernetyki zostały zniszczone, albo ich eksperci zabici (as far as we know)
Blanki nie mogą mieć dzieci... więc jedyna szansa na przetrwanie dzidzi BJ to pewnie Skotch Tape...
Cytat:-Zostanie jakoś wykorzystany fakt, że użyto Gardens of Equestria.No nie wiem, GoE nie pozbędzie się szalonej cyber-księżniczki, chociaż z drugiej strony, pozbędzie się kilku powodów, dla których ktokolwiek chciałby ją słuchać.
Cytat:-Discord i jego armia zabranych dusz przewodzonych przez Blackjack pokonają CognitumSzybciej Boo i jej armia cyber-klonów zebr z przeszłości =P
Cytat:-P-21 i spółka naprawią sytuacjęTo chyba najbardziej prawdopodobne, zwłaszcza, że jest spora szansa na to, że następny rozdział zacznie się od ekranu powitalnego przy bootowaniu superkomputera, bo kilka(naście) dni później Glory, P-21 i reszta naprawili wszystko i włączyli BJ =P
Swoją drogą, czy to by nie było ironiczne (w bardzo smutny sposób) gdyby BJ skończyła jako świadomość w komputerze?
Cytat:-Somber jednak postanowi zostawić panowanie NM, bo czemu nie, bo YOLO.nah, on jednak raczej chce się w miarę trzymać w miarę kanonu, więc wielki powrót cyber Nightmare Moon będzie nieodczuwalny dla reszty Equestrii =P
Moim zdaniem Discord coś wykombinował i niedługo się dowiemy co to jest.
Tak czy inaczej, czekanie na nowy rozdział będzie bolesne :|