25-04-2015, 22:29
Niestety śmiem wątpić aby petycja mogła by sprawić że tempo tłumaczenia wzrośnie. Jest kilka przyczyn, między innymi to że zbyt wielu fanów FoE: Project Horizons nie ma, a i na wypalenie się najlepszym lekarstwem to nie będzie. Tak po prawdzie próbowałem przekonać kilka osób do współpracy w tłumaczeniu tego jakże zacnego opowiadania, niestety każda z tych osób odmówiła. Nie mam znajomości w świecie fandomu Equestiańskiego, więc próbowałem to robić wśród ludzi spoza naszego zacnego grona, jednak historia o kucykach okazała się być zniechęcająca. Chciałbym w jakiś sposób pokazać jak wiele znaczy dla mnie praca dzielnych tłumaczy z grupy "Maturzysta, gimbus, anglofob-polskofil oraz dwóch wypalonych ludzi z ambicjami" ale nie umiem. Wyjątkowo przykro czyta się posty o wypaleniu kolejnych osób, kolejnych urlopach. Pozostaje jedynie nadzieja że wiara w nich jest silna i nawrócą się na ścieżkę bohaterstwa, którą niegdyś kroczyli. Po raz kolejny dziękuje wam, moi drodzy Bohaterowie za dotychczasowy czas i wysiłek włożony w pisanie historii o Blackjack na nowo, w języku polskim.