Liczba postów: 91
Liczba wątków: 1
Samir? A ja mam pytanie formalne

Może już się domyślasz, ale poproszę cie wprost o zgodę na przeczytanie tego na głos :d Kiedyś na konfie GG pisałeś niby, że nie rzucasz się, jeśli ktoś bez pytania tłumaczy to na Angielski[ Chyba o to wtedy chodziło ]. Więc mógłbym założyć, że nie miał byś nic przeciwko, ale wole zapytać
BTW. Na MLPPL myślą w temacie, że porzuciłeś to
Liczba postów: 190
Liczba wątków: 7
Reputacja:
6
Nie myślą. Poprawiłem ich tam. Możesz lektorowac, ale ogranicz się tylko do tego. Wiem ze jak coś ciszę podoba to robisz się silnym zwolennikiem, ale daj tez innym się wykazać poza lektorskie.
10-12-2015, 20:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2015, 20:16 przez Night Shade.)
Nie tylko jak mi się podoba. Inaczej nie byłbym praworządnym człowiekiem. Gdybym był selektywny, co jest a co nie jest... I... Chyba tylko RAZ w zapowiedzi do serii, wypowiedziałem się, że fik jest naprawdę dobry i polecam go. Jako lektor staram się NIE OCENIAĆ FIKÓW, które czytam. Bo to nie moja rola, Samir.
Ale ogólnie UNI FoE mi się spodobało.
Liczba postów: 330
Liczba wątków: 13
Reputacja:
2
Ulubiony kucyk: AJ
10-12-2015, 20:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2015, 20:25 przez Kinro.)
Jak to nie twoja?
Czytasz fika. I do tego otwarcie.
Twoim zadaniem jest czytać fika na głos, tak jak moim jest tłumaczyć fika, a jeszcze kogoś innego pisać o nim recenzje lub dopiski, ale oni wszyscy mają prawo do komentowania fików.
Komentować fika nie powinni ludzie, którzy go nie czytali
Nie komentuję go.
Całujcie mnie wszyscy tam, gdzie powstaje ptasie mleczko.
10-12-2015, 20:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2015, 20:55 przez Night Shade.)
(10-12-2015, 20:24)Kinro napisał(a): Jak to nie twoja?
Czytasz fika. I do tego otwarcie.
Twoim zadaniem jest czytać fika na głos, tak jak moim jest tłumaczyć fika, a jeszcze kogoś innego pisać o nim recenzje lub dopiski, ale oni wszyscy mają prawo do komentowania fików.
Komentować fika nie powinni ludzie, którzy go nie czytali
Nie komentuję go.
CZYTAĆ na głos/Lektorować

Ale nie OCENIAĆ. Fronczewski nie oceniał np Harrego Pottera w nagraniu, a przynajmniej nie słyszałem tego, czy Harry jest dobry czy nie. Inny przykład... Nie mogę np zmienić wulgaryzmów, na słowa lżejsze. Bo w MOJEJ OCENIE, to jest złe.
Oczywiście inna sprawa, że jako czytelnik, mogę dać komentarz

Ale NIE podczas czytania

O to mi chodziło. Staram się być neutralny wobec dzieła, które aktualnie czytam. Nie udzielać w nagraniu jakiegoś super entuzjazmu dla niego, ze go wychwalam czy coś. A JEŚLI JUŻ, to w posłowiu od Lektora. Ostatnio chyba w Sinsie to zrobiłem. No i chyba w zapowiedzi Pink Eyes właśnie.
Liczba postów: 330
Liczba wątków: 13
Reputacja:
2
Ulubiony kucyk: AJ
No podczas czytania nie, ale kto tu o tym mówi
Całujcie mnie wszyscy tam, gdzie powstaje ptasie mleczko.
Jasna cholera

Jak ja nienawidzę "Prancuskiego"! Toż to zmora. Męczyłem się już tym przy postaci Curacao z Crisisa: Equestrii