Echa Equestrii (Tomik Wierszy inspirowany Wojną i Ostanim Dniem) - Wersja do druku +- Fallout-Equestria.pl (https://fallout-equestria.pl) +-- Dział: Fallout Equestria (https://fallout-equestria.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Twórczość (https://fallout-equestria.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Echa Equestrii (Tomik Wierszy inspirowany Wojną i Ostanim Dniem) (/showthread.php?tid=292) |
Echa Equestrii (Tomik Wierszy inspirowany Wojną i Ostanim Dniem) - Zandi - 09-09-2017 Witajcie jako że tłumaczenie stoi o to urocze forum stało się pustkowiem, to zamieszcza próbkę mojego Tomiku wierszy inspirowanych FoE Oktawa Wieczności Octavia: Dlaczego zebro oh dlaczego Czyż nie widzisz, że nie różnimy się jedno od drugiego Więc w imię czego używasz rogu wojennego Vinyl Octy oh Octy nie męcz tym swej szarej główki Kogo obchodzi, żeśmy podobni Dla Cesarza liczą się tylko Kryształki Nie obchodzi go to że rozsiewa smutki Octavia: Lecz czy w jego piersi nie bije to samo serce co u każdego Czyż on nie odczuwa bólu gdy stanie się coś okropnego Vinyl:. Dorośnij Octy do muła ciężkiego dla niego oprócz kryształów nie ma nic drogiego I tak pękła pierwsza Oktawa kontrabasu mego Później przyjaźń nasza zgasła Vini zabłysnęła niczym gwiazda Ja zaś byłam dla Equestrii nieistotna Oh Vini czy masz o mnie Sny czy to uczucie do mnie wciąż się tyli czy zaguszył je Ogień Wojny Czemuu nie ma od ciebie żadnej wiadomosći tylko na zdjęciach dawnych byłyśmy pełne radości Lecz teraz mamy tylko wojenne smutki kiedy ten konflikt się skończy ? Druga Oktawa rozsypana w drzazgi ! Ile zniosę tej katorgi ! Odchodzę więc ze Sercem złamannym w kierunku mi mało znanym Flankefurt mój nowy dom czy wreszcie tu znajdę utracony ton ? Śmiech twierdzi że tak Że każdy kucyk z mej muzyki będzie rad Więc z nadzieją wkraczam ten nowy dla mnie świat kolejna Oktawa wydaje trzask Lecz i tu dotarła wojenna zawierucha Żadna dusza nie chce głębi ducha wszyscy wolą zażyć Imprezowego Mintala Jęczy mego kontrabasu Oktawa czyż nikt nie doceni jego piękna ? czy umrę samotna i biedna ? Me serce bowiem pęka Tak jak i kolejna Oktawa Moja muzyka stała się cicha niczym szmer czyż mój kontrabas stanie jak niepotrzebny mebel ? Oh tylko on jest mi teraz jedynym kompanem więc to naturalne żem przejęta jego stanem chciałabym by rozweselał kucyki swym cudownym basem by oprócz smutku uśmiech pojawił się z czasem Lecz on już ma swe lata bowiem pamięta czasy gdy panowała harmonia Gdy kucyk i zebra w zgodzie żyli i wspólnie pod słońcem się weselili. Dlatego jego rozrywa ta wojna bowiem czy to ważne kto paski ma ? skoro łączy nas wspólna historia Lez na wojnie nie liczą się sentymenty czas kolejnej Oktawy rozstrzygnięty Czyż nie ma już nigdzie nadziei ? czy kucyki zapomniały o przyjaźni któż uleczy me bolączki Wtem pojawia się klejnot Szczodrości oferując wrota do wieczności Czyż powinnam skorzystać z tej możliwości Wszak dla artysty nie ma większej radości by być pozostać w znanym w historii Equestrii Oktawa pęka z rozkoszy Octavia Melodia tak będą cię znać a twa muzyka będzie już na zawsze trwać oto co rzekła mi imejdżu klacz Więc czy mogłam inaczej wybrać ? i ocalić mą duszę od kontrabasu krat Wielu powie pewnie że tak lecz niestety świat wojny ima się innych praw i wtedy było dla mnie ważne by trwać Przelałam więc w instrument pół mej duszy wśród bólu i katuszy kolejna Oktawa się kruszy I stało się Nie wszytek umrę Będę grać mą muzykę po wszelkie istnienie nawet jak me ciało pochłoną zielone płomienie a życie me zostanie zabrane przez Różową Chmurę a Equestria zamieni się w pustkowie ja będę grać swą Wieczności Oktawę No pierwszy wiersz skończony uwaga są spoilery dla tych którzy nie czytali fka Sombera - Project Horizons RE: Echa Equestrii (Tomik Wierszy inspirowany Wojną i Ostanim Dniem) - Zandi - 21-09-2017 Tym razem prezentuję cały wiersz 2 z tomiku to było dla mnie wyzwanie ale muzyka z fallauta dała mi klimatyczną energię Echo o Equestria Once upon a time there was a magical land of Equestria Where ponies lived in friendship, peace and harmony under honeymoon of Luna and summersun of Celestia Those ponies were happy and kind no bad things were come to their mind they even act good for the zebras they think about them as fellas Until war begin to roar that changes two kinds at all and friend turn to foe because of greed for crystals and coal that was named Great War The first and the last that left land in rust because of Megaspell blast A thing design for Peace was used to spread a humble disease but the grace past still streams in everypony’s dreams The Wasteland is though but the Echoes of Equestria are going through They give hope of bright day in every heart it starts to burn a flame that erase the biggest shame on the land when from the sky taint failed This echo seed’s in ponies head to see a foe as a friend that echo of the good past wants to be fulfil at last And finally it was cast when a Songbird blew on a Littlepip and motive her to begin a trip to the blackest of Wastelands sins through the worst nightmares that no pony has seen but at end there were many good endings Sure the was depression and even addiction but she wasn't alone she had a large amount friends that helped her to go on oh What joy and happiness that bright past once again become present But the mission is just beginning because the Echo is still whispering to bring the Equestria to it’s natural scheme so Pink Cloud will become a bad dream |