Cóż, kinro chciał MLT2 sobie przypomnieć, a wiec cóż : d Mam nadzieję, że Verard mnie nie zabije : d Z resztą, nie tylko tu to wrzuciłem : )
Witam, kiedyś byłem jakby tu rzec, skrybą tego projektu(oficjalnym był MCKey)... Także prereaderem i korektorem. Pomagałem w większości prac, a nawet współtworzyłem plan fabularny PB-Alternativ. Większość z tych prac jednak nie jest moja. Ja je tylko zebrałem w kupę... Moją pracą jest "Lokaj Królowej Nocy" z "Alternativu".
Kto chce to poczytać, to może...
Chcecie się dowiedzieć, jak wygląda najbardziej kontrowersyjny projekt, który ma tyle samo wrogów. Co zwolenników( w tym mnie )?? PROSZĘ BARDZO!!
Projekt Bronies Complete Collection [Paczka zawiera wszystkie wymienione światy i Prace. Oraz wiele, wiele więcej : )]
Co zawiera ta kolekcja, zapytacie? Ano po kolei
I wybaczcie, że nie opisze wszystkiego dokładnie. Bo po pierwsze, tego jest OGROM! A po drugie, części opisów, po prostu nie mam
UWAGA
FF jest nastawiony na dużą brutalność, niecodzienne motywy oraz zmiany, duże zmiany w Equestrii. Niektórych mogą razić rzeczy, które się tu mogą zdarzyć, dlatego ostrzegam i radzę dwa razy się zastanowić czy chcecie czytać, czy nie.
Mroczne wieki - czyli mroczna przyszłość Equestrii, która została zbrukana, skorumpowana i spaczona przez grzech. Mało kto wierzy teraz w Celestię czy Lunę. Dla kucyków liczy się jedynie przeżycie, gdyż na każdym kroku, można stracić głowę. Niebezpieczeństwa jakie napadły dawniej spokojną krainę harmonii są przeróżne. Historia opowiada o losach jednorożca, który znał jedynie mury twierdzy, gdzie szkolił się na czarownika, by móc wyruszyć na główny ląd i odnaleźć swoje przeznaczenie. Czy je odnajdzie? Kto wie... będzie musiał podejmować decyzje, które wpłyną nie tylko na jego los, lecz na los tych, których spotka...
Narracja jest pierwszoosobowa w stylu znanego nam wszystkim Fallouta o ile nie tak rozlazła i pełna szczegółów, gdyż autorzy(kkat, Somber i reszta), którzy wyrabiali sobie styl według całej gry pod tym samym tytułem. Chciałem stworzyć własną wizję, bez żadnych crossoverów z wyjaśnieniami, dlaczego świat jest taki a nie inny. Jak się spodoba, to mogę to pisać, jak nie, to... cóż, uznam brak wizji twórczej oraz to, że już się wypaliłem jako pisarz.
Na całą historię składa się Główny Wątek, czyli When the Darkness Falls. Jeszcze Spin offy, który będą ukazywać świat i sceny z życia mieszkańców Mrocznej Equestrii jak i nieco historii, której główny wątek w sobie nie uchwyci w tak dokładnym obrazie. Spodziewać się można także rozszerzenia technologicznego do punktu jak pojazdy(Motocykle, ciężkie machiny, czołgi, działa artyleryjskie, broń palna z nazwami typowo ziemskimi.) Ciężki język czyli przekleństwa są codziennością, jak i rzadko spotykana brutalność i nienawiść.
Tak więc, mogę was jedynie zaprosić do świata Mrocznych Wieków, gdzie życie stoi na skali i przeważa je jedynie śmierć...
Na świat składają się następujące opowiadania i spinoffy.
-When the Darkness Falls[Gore][Adventure][Violence][Grimdark]
-Fallen Angel[Gore][Adventure][Violence][Grimdark]
-Decus Aureos M.a.b - SpinnOff
-Phantasmagoria by Verard - SpinnOff
-Saltus Furor M.a.b - SpinnOff
-Sanguis Vindictia M.a.b - SpinnOff
ENJOY THE HORROR
Mamy tutaj do czynienia z zupełnie innym światem Equestrii, gdzie występuje o wiele więcej ras niż znanych w serialu jak pingwiny(poznacie je dość szybko), Śnieżne Niedźwiedzie, gryfy oraz inna hierarchia władzy gdzie nie rządzą Księżniczki, lecz Imperatorowie w pewnym Imperium. Moja historia to historia o dwóch stronach: Z jednej mamy księcia Draconequusów - Charona, który woli przebywać w Equestrii, gdyż jest dość wesołym i frywolnym draconem. Oraz dogłębna historia bohatera negatywnego - Dark Nightmare'a, który swoimi metodami stara się jak najlepiej chronić swoich bliskich, jak i niewinnych.
Biorąc pod uwagę moje zachwycenie fandomem jak i MLP:FiM nie zrezygnowałem z wielu motywów czy postaci, które tam występują w zupełnie innych rolach niż wam są znane. To brutalny świat, pełen wojen, intryg i problemów jakie stwarza tajemnicza siła. Nic tu nie jest prawdą i powoli bohaterowie dochodzą do punktu: Czy trzymają się tej właściwej strony Snu...
Na ten świat składają się opowiadania następujących bohaterów:
-Vae Victis - Dwie Strony Snu[Fantasy][Crossover][Grimdark][Gore][Comedy][Clop]
-Oddział U.R.S.A [Fantasy][Violence][Comedy][suggestive][Dark][Crossover][Adventure]
-Heart of Steel - Stalowe Serce [Fantasy][Crossover][Grimdark][Gore][Comedy]
-High Voltage - Furia Błyskawic [Adventure][Violence][Grimdark][Mature][Crossover]
Na początek troche informacji bazowych ;3
Informacja o PB
PROJECT BRONIES
Jest to pierwotny projekt założony przez mistrza Verarda 8 Sierpnia 2012 roku, który wcześniej posiadał jedynie dwóch człownków. Historia tego projektu zaczyna się od fica - My Little Twinkie autorstwa mistrza Verarda i jest otwartym uniwersum dla wszystkich pisarzy, którzy chcą opisać swoją przygodę w Equestrii i jak tam się dostali.
Wątek Główny:
-Verard Nightmare (My Little Twinkie)
-M.a.b (My Little Friendship)
-Ares Prime (My Little Luna)
-Pillster (Call of Octavia)
-Wolfgang Bladewing - jego praca jedynie w języku niemieckim
A tutaj nasza wersja czyli Alternative - Opowieści bronies, którzy nie mieszają sie z wątkiem głównym. Dla nich wątek główny jest jedynie wskazówką do pisania własnej historii co właśnie robimy;3
Alternative:
-StarBright[Rising Star]
-harryozborn[Black Tower]
-Artiko/Night Shade[The Night Queen Buttler]
-lagidzinski[My Little Troubles]
-Bakteria i jego kolega;3[O dwóch takich]
Co by tu dać do opisu Projektu.... trafiasz do Equestrii troche innej niż ją znasz i rozpoczynasz swoją przygodę...a co będę wam truł... Czytajcie
Na ten świat składają się prace:
-My Little Adventure, My Little Sugarcube[Ares]
-My Little Cataclysm[Mab]
-My Little Designer[Pillster]
-My Little Lovers[Verard]
Jest to historia piątki młodych gwardzistów, świeżo po szkoleniach, którzy mają swoje problemy życiowe oraz marzenia do spełnienia. Zaś sama Czarna Gwardia do której mają należeć jest rygorystyczna i bardzo niebezpieczna.
Na ten świat składają się prace:
-Pony from the Forgetten Tribe[Ares]
-An Order in Chaos[Hilianus/Calm Gale]
-What do you mean this doesn't look safe[Mab]
-Children of the Night[Pillster]
-Akt I Ogier o Wielkiej Duszy, Akt II Nowe Życie[Ver]
Na ten świat[Akcja rozpoczyna się 15 lat po zakończeniu MLT2] składają się prace:
-My Little Luna Akt3[Ares]
-My Little Friendship 2 Akt I[Mab]
-Call of Octavia 2[Pillster]
-Tales of New Equestria[Ver]